Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Serdecznie witamy wszystkich mieszkańców osiedla Żyzna w Płocku, mieszczącego się przy ul. Boryszewskiej.

Zapraszamy do wspólnej dyskusji.

Autor Wątek: Bramy  (Przeczytany 35921 razy)

mihau

• Newbie
  • *
Odp: Bramy
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 24, 2016, 03:31:59 pm »
Witam !
Z informacji jakie udało mi się uzyskać od Pana prokurenta z MZGM że udało im się wydusić z Invest Budu że brama będzie do końca września. Zobaczymy

arko

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 25, 2016, 12:06:57 am »
Brama a gdzie reszta ogrodzenia ??  im dłużej tu mieszkam tym bardziej widać jaki niesłowny jest Invest Bud

Wojciech P.

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 02, 2016, 12:53:32 pm »
Szlaban zniknął a pilot w ręku został. To dopiero paranoja. Piloty i szlaban za darmo postawiono ?

Bochen

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 24, 2016, 06:50:39 pm »
bodaj Wrzesień za pasem a bramy jak nie było tak nie ma

Podchorąży

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 07, 2017, 02:47:07 pm »
Piloty są, bramy są. Kiedy trio zagra? PS. Propozycja moja taka, żeby bramy były otwarte w godzinach np 7-19 ze względu na zwiększony ruch, kurierów, pocztę, śmieciarki itp. Poza tymi godzinami bramy niech się zamykają samoczynnie po otwarciu pilotem. Mam nadzieję, że współczesna elektronika oferuje takie opcje. Będzie łatwiej wszystkim oraz wydłuży to życie mechanizmom napędowym bram.

SNK

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 08, 2017, 03:40:04 pm »
co do wydłużenia żywotności  tym bym się nie martwił  bo wszelkie naprawy są po stronie invest budu dopóki całe osiedle nie zostanie zakończone a szybko to nie nastąpi bo mamy dopiero 5 bloków z 13!! jak kupią jakiś szajs za 2tys to będą naprawiać co chwile bo "chytry dwa razy traci"
A po za tym spotkałem się na wielu zamkniętych osiedlach, że jest zamontowana brama i szlaban jednocześnie  brama na noc szlaban na dzień bo szybciej się otwiera ale u nas szlaban nie przyjął się jak widać bo został szybko zniszczony ale nie ma się co dziwić jak dwukrotnie została uszkodzona brama  wjazdowa do garażu pod blokiem 44b

mihau

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 10, 2017, 12:21:48 am »
Jestem całkowicie przeciwny temu aby bramy były otwierane automatycznie w jakichkolwiek godzinach, a to dlatego że na własnej skórze przekonałem się że na naszym osiedlu złodziejstwo panuje nie tylko pod osłoną nocy ale także w  biały dzień ( skradziono mi wózek dziecięcy o godzinie 11.15 przed południem) . I tak jak napisał SNK mało mnie to interesuje na chwile obecną czy to wydłuży żywotność automatów do bram skoro leży to po stronie Investbudu.  Osiedle ma ( mieć)  ogrodzenie i bramy po to aby były one zamknięte a nie otwarte i to jeszcze przez 12h na dobę.

mieszkaniec

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 19, 2017, 11:34:06 am »
mihau, myślisz że jak bramy zostaną zamknięte to nie będzie złodziejstwa? Co będzie chronić przed tym aby wejść na Naszą posesję? Dwie furtki które cały czas będą otwarte.